Om ScandiCave & EuroCave

ScandiCave fick agenturen 1987 för att marknadsföra och sälja EuroCave vinskåp i Sverige.
EuroCave hade cirka 10 år innan utvecklat en teknik för lagring och förvaring av vin i skåp. Miljön som hade skapats i dessa skåp efterliknade den miljön som man hade i en riktig jordkällare.

Med en speciell teknik hade EuroCave lyckats göra, så att man i ett vinskåp kunde lagra rött och vitt vin vid en temperatur mellan 12-14° C i lugn, stilla och mörk miljö. Temperaturen var jämn i hela skåpet, det var naturlig luftcirkulation och lämplig luftfuktighet. Den perfekta miljön var skapad för lagring och förvaring av vin i vinskåp.

Tekniken är patenterad, EuroCave vinskåp har vidareutvecklats och tekniken har förfinats ytterligare för att hela tiden ligga i framkant i utveckling och för att ha vinskåp med kvalitet på absolut högsta nivå.

om_scandicave_pic

Mannen bakom varumärket, EuroCave

René Martin, grundare av EuroCave:
“När jag var ung, brukade min far placera vinet nära eldstaden innan den serveras. Jag började verkligen uppskatta vin när jag upptäckte, tack vare en vän från Bourgogne, rätt temperatur för provsmakning, enligt min mening, 16-18 ° för rött vin och 8-10 ° för vitt vin.

När jag presenterade den första EuroCave 1976, hade jag två idéer i åtanke. Den ena var att låta folk som inte har en källare med rätt förhållanden för att vinet ska mogna i och se till att vinet kunde nå den idealiska serveringstemperaturen under optimala förhållanden – kyld eller omvandlas till rumstemperatur utan att skada vinets kvalitetet.

De skrattade åt min idé men den var mer framgångsrik än jag någonsin trott. Jag tänkte tillbaka på min far, på de första glas urvattnat vin som han tillät mig att prova. Utan denna erfarenhet, utan min far, skulle jag ha missat denna stora glädje.

Jag hoppas att ägare av en EuroCave upplever samma glädje “.

eurocave founder

René Martin, grundare av EuroCave

  • För restaurang- & hemmabruk
  • Produktlivslängd 20-25 år
  • Patenterad teknik
  • Miljö som en jordkällare
  • Optimal luftcirkulation, fuktighet & jämn temperatur
  • Tystgående
  • Du väljer färger, inredning, vänster/höger dörr m.m.